Uitje naar waterspeeltuin

De knoop doorhakken

3 weken geleden werd mijn kleine zusje 8 jaar, op 14 december om precies te zijn. Natuurlijk hoort daar ook een klein feestje bij. Mijn mama en papa verzorgden de uitnodigingen. Mijn zus nodigde bijna haar hele klas uit. Omdat ze zo graag naar een waterspeeltuin wou, hebben we het feestje uitgesteld tot gisteren. Allemaal leuk en wel, maar naar welke waterspeeltuin gingen we? Mijn ouders prefereerde natuurlijk een waterspeeltuin dicht bij huis, zodat ze niet al te lang in de auto moesten zitten met al die kleine bengels. Maar daar dacht mijn kleine zusje anders over. Zij wou veel liever naar het subtropisch zwembad van centerparks, te Lommel. Hierover had ze al een heleboel gezien op het internet. Lommel is minstens 2 uur rijden met auto, en moet het verkeer nog meevallen. Eerlijk gezegd wou ik ook wel graag naar Lommel, maar het praktische gaat nu eenmaal voor dacht ik. Toch gebeurde het onverwachte, mijn zusje bleef maar zagen en mijn ouders gaven toe. Omdat het jouw verjaardag is zeiden ze. Joepie, het zou dus een uitje naar een waterspeeltuin in Lommel worden. Genieten!

Geluk aan onze kant

Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren, op 3 januari, vertrokken we met een heleboel 8 jarigen naar Lommel. Ik mocht zelf ook een vriendje meenemen. Natuurlijk nam ik mijn beste vriend mee. Verbazingwekkend genoeg waren we al in Lommel na amper een uur en 45 minuten rijden. Het zat echt allemaal mee. Eenmaal aangekomen bij de waterspeeltuin kon ik me niet meer bedwingen. Hij was zo reusachtig groot en er waren zoveel grote glijbanen. Ook de kinderen van het klasje van mijn zusje keken met grote ogen door het het raam naar binnen. Zodra we ons hadden aangemeld bij de receptie, kleden we ons in razendsnel tempo om. Daar gingen we dan, spannend!

Een spetterend uitje

Ik zeg het je: Dit was ge-wel-dig! Ik had me al een lange tijd niet meer zo hard geamuseerd. Er waren zoveel leuke glijbanen, om over de wildwaterbaan nog maar te zwijgen. In het midden van het zwemcomplex konden we via een grote draaitrap naar boven. Vanaf daar konden we in een grote buisvormige glijbaan. Op een bepaald moment was deze glijbaan van doorzichtig plastic gemaakt, waardoor we alles onder ons konden zien. Deze buis monde uit in een gigantische tol. Een tol is soort grote ruimte, waarin de glijbaan verdergaat, helemaal in het midden van deze ruimte. Het verlengende deel van die glijbaan kwam buiten uit. Het was bijzonder koud buiten, maar het water had een aangename temperatuur. Vanaf hier konden we nu rechtstreeks de wildwaterbaan nemen, die zich ook buiten bevond. Het was een lange en leuke wildwaterbaan.

Ik zou zeker nog eens terug willen en kan jullie alleen maar aanraden om ook eens een kijkje te gaan nemen. Dat noem ik nu nog eens een uitje naar een waterspeeltuin!

Bron: laatdespelenbeginnen.nl